Trött på att inte nå dina mål?

Trött på att inte nå dina mål?

Yoga--3

De flesta har säkert tänkt till lite extra inför nyår hur det nya året ska bli, kanske till och med visualiserat och känt efter hur det kommer att kännas och hur det kommer att se ut. Man ska göra allt på en gång, börja träna, vit månad, inge socker, få mer tid till sig själv, bli bättre på att lyssna mer närvarande you name it. Det är ju kanoon ju!

 

Vad händer sen då? Hur många tror ni fullföljer sina mål och drömmar. På riktigt? Vad beror det på att det oftast inte går heela vägen? Det vet jag! För att man tappar fokus, för att man inte hjälper hjärnan att göra rätt val, stress, livet kommer och förstör.

Faktum är att de positiva tankarna ni hade sådär vid tolvslaget, de tankarna måsta man ha med sig hela tiden, varje dag, varje vecka. Du måste leva, andas och känna ditt mål och ditt beslut. Du måste reflektera dagligen hur det går, vad gick bra och vad hade jag kunnat gjort bättre.

 

Att ändra vanor tar tid. Det tar massor med tid! Och det är oftast tiden som ställer till det, vi hinner inte planera, vi tappar fokus.

 

Så du har bestämt dig för en förändring. En förändring som betyder något för dig och inte något som förväntas av dig. Du har lyssnat inåt och känner att det här vill jag göra. Toppen!

 

Då kör vi, det gäller att få med sig hjärnan på den här resan annars är det kört. Du får helt enkelt ta dig ett snack med hjärnan hur ni ska lösa det här. För det är hjärnan som bestämmer. Och om inte du ger den tid så kommer det på sikt inte att funka.

 

Så du har bestämt dig, skrivit ner dina mål, eller hur – det måsta man göra, precis som i yogan börjat med det grövsta och sen de mindre, delat upp det i delmål, skrivit ner hinder och hur du ska göra för att komma förbi dem.

 

När ska målet vara klart, det måste vara tidsbestämt! För om du säger jag vill bli mer hälsosam och inte har en plan kommer det inte gå så bra. Dina gamla vanor och mönster är så starkt förankrade – du måste programmera om hjärnan.

 

Självkontroll är en värdefull och eftertraktad egenskap som ökar chanserna till framgång i karriären och i livet. Men hur kan vi bli bättre på att motstå alla lockelser runt omkring oss och istället fokusera på de mål vi vill uppnå.

 

Att motstå frestelser är aldrig lätt för oss människor, vår jakt på snabba, kortsiktiga belöningar lär till och med vara evolutionärt betingad. Vi har förmågan till självkontroll, vissa av oss har mer och andra mindre.

 

Forskare menar att det finns en koppling mellan självkontroll och framgång i livet, både när det gäller karriär, relationer och mental hälsa. Självkontroll är emellertid en färdighet som vem som helst kan bli bättre på. Men hur? Vilken mental strategi bör man använda sig av för att lyckas motstå livets alla frestelser?

 

Abstrakt tänkande!

Vi kan öka vår självkontroll genom abstrakt tänkande. Vi bör se våra handlingar som en del i en större plan med ett högre mål och syfte, snarare än att fokusera på detaljerna i det vi gör. Genom att hela tiden tänka på och påminna dig om slutmålet kan du öka självkontrollen utan att slå knut på dig själv.

 

Det handlar hela tiden om att förnya sin motivation genom att tänka på varför man gör det man gör.

Tänk på målet – inte på handlingen

 

Så du kan öka din självkontroll genom att kontinuerligt tänka på ditt mål. När du ser målet framför dig hela tiden, nästan så att du kan ta på det, kommer ansträngningarna att kännas små i förhållanden till det du vill uppnå.

Självkontroll handlar om konsten att återuppväcka motivationen varje dag.

 

Ditt nervsystem är formbart – du kan själv påverka dina tankar och känslor som tillåts växa och gro.

 

Stress börjar alltid i hjärnan. Hjärnan har upptäckt ett hot och skickar en larmsignal till kroppen.

Genom medvetenhet och medveten andning kan man programmera om hjärnan och på så sätt minska stressen.

Genom andningsteknik så meddelar kroppen gång på gång till hjärnan att det inte är någon fara.

 

Det som jag upplevde som starkast när jag började yoga var just påverkan på mitt nervsystem. Jag fick lugn och ro på mitt nervsystem som var extra laddat.

Så tack vare yogan har jag hittat tillbaka till mitt intellekt, fått mer energi och upplever att jag har mer tid. Jag gör klokare val, och njuter faktiskt mer.

 

Kram J

Lämna ett svar