Kom i form med dutt-träning

Sitter du still för mycket? Blev inte träningen som du tänkt dig? Räcker inte tiden till? Då kan dutt-träning vara något för dig. Smygträna dig stark och smidig. Här tipsar jag om bästa upplägget. Finns även att läsa i senaste numret av Amelia, i Expressen och Topp Hälsa.  

Det handlar om att få en helhetssyn på sin hälsa. Att förstå vikten av att röra sig – varje dag. Chansen är stor för att du kommer i bättre form genom att träna lite varje dag än att köra två ordentliga pass i veckan och sen ha ett stillasittande liv.

Dutt-träning passar alla. Det är ett bra sätt för dig som är van att träna att få in mer träning. Du kanske kan smyga in yoga/rörelse om du är en stel löpare eller kör mycket styrketräning. Eller varför inte lägga på lite styrkeövningar om du yogar mycket och behöver komplettera med styrka. Ja ni fattar säkert vad jag menar.

Det är en bra ingång till träning för dig som är nybörjare. Ibland är steget till att gå till gymmet eller yogaklasser för stort- då är det här ett sätt att komma igång.

Så här kan en dag se ut:

07.00: Gör några mjuka och välgörande yogaövningar, sittande eller liggande på golvet. Andas och sätt din känsla för dagen. Vill du ha lite mer power kan du även lägga till tre solhälsningar.  

08.00: Promenera eller cykla till jobbet. Åker du kollektivt – kliv av någon station tidigare och promenera sista biten till jobbet. Gå i alla trappor.

10.00: Träna armar, axlar och rygg – tio minuter räcker. Armhävningar mot ett bord eller en stol, dips med händerna mot en stol är bra övningar som är lätta att utföra i olika miljöer. Dragövningar med gummiband, till exempel rodd, är också toppen för överkroppen.

12.00: Ta en powerwalk på 15 minuter innan du äter lunch. Gå i trapporna på jobbet. 

15.00: Träna ben och rumpa – tio minuter räcker. Varför inte köra en squatutmaning med kollegerna. Genom att göra utfallssteg och squats (djupa benböj) varje dag kommer du långt. Lägg gärna till vikter. 

17.00: Gå eller cykla på väg hem från jobbet. Ta i lite extra så du får upp pulsen.

21.00: Lugn yoga eller andra avslappningsövningar framför tv:n i 15 minuter – ett perfekt sätt att varva ner inför natten. Kolla på youtube för tips på bra övningar.

Se upp så du inte bara slänger in några övningar och stressar igenom. Då är det risk att träningen blir ytterligare ett stressmoment och det vill vi undvika. Njut av din träning och dina andetag. Låt det bli en avkopplande stund.

Behöver du hjälp med din träning? Vill du få inspiration att komma igång eller för att fortsätta din träning eller yoga? Kontakta gärna mig så hjälper jag dig.

Kramar Jenny

Share

No Comments

Post a Comment