Naturen är alltid öppen- klä dig efter väder

Naturen ger kraft och möjlighet till att varva ner. Den är gratis och finns till för alla. I naturen kan du hitta det lugn du kanske behöver just nu. När livet sätts på stopp och vi inte kan leva som vi brukar då måste vi hitta andra alternativ. 

Många blir stilla sittande alldeles för mycket. Vi hör rapporter om ökad psykisk ohälsa, depression, ångest och nedstämdhet. Det är inte så konstigt. Jag vill att du ska veta att du inte är ensam att det finns många i samma situation. Rörelse och träning kickar igång kroppens egna lyckopiller, endorfiner och oxytocin och sänker stresshormonerna kortisol.

Försök att hitta rörelse varje dag. Naturen är alltid öppen. Varför inte passa på att gå ut på promenader. Bjud med en vän om du inte vill gå ensam. Ut och spring och träna utomhus- det är det bästa som finns. Lägg på några enkla styrkeövningar som knäböj, utfallssteg, armhävning eller tricepsdipp så har du fått in lite träning också.

Fyll på med vitamin-d. Ta in alla sinnen, lukta, lyssna på fåglarna, känn vinden mot din hy, känn ditt hjärta slå. Du lever! Ta till vara på varje dag.

Jag älskar att vistas utomhus. Här ser ni mig med min hund Leia. Vi tar långa härliga promenader eller så springer vi. Jag kör även många av mina klasser utomhus. Det finns inget dåligt väder – bara dåliga kläder. Jag väljer mina kläder för uteaktiviteter med omsorg. Här har jag valt en varm jacka för vintern ”Ember Vinterkappa” från Röhnisch. Helt underbar varm och skön!

När jag tränar och springer i skogen är det viktigt med lätta funktionella kläder, lager på lager principen. Hittar alla dessa kläder hos Briosa.se, kanonbra!

Så ut och rör på er och ladda med energi!

Kramar Jenny

Share

No Comments

Post a Comment