Ett gott skratt förlänger livet – skrattyoga på mitt sätt:)

Så är det – ett gott skratt förlänger livet. Det är så härligt och befriande att skratta så där så det gör ont i magen. Skratt gör gott i kropp och själ. Det minskar stress, stärker immunförsvaret och ökar kreativiteten. Det blir mer fart på den högra hjärnhalvan – och bättre balans mellan hjärnhalvorna. Andning, blodcirkulation, blodtryck och muskler mår bättre. Hjärtat slår snabbare, blodflödet stimuleras och andningssystemet påverkas på ett positivt sätt. Jag har skrattat många gånger i samband med yoga. För många är yoga så allvarligt, och alla asanas och pranayamas måste skötas till punkt och pricka. Jag kan tycka att det är lite skönt att emellanåt släppa lite på tyglarna och bara hänga med i gruppdynamiken, lyssna in klassen och ibland flamsa till det.

Min första ”skrattyoga” upplevelse var för flera år sedan. Jag gick med en godvän på hennes yogaklass. Det var en av de första gångerna jag gick på ”riktig” yoga. I slutet av klassen rundade vi av och skulle lägga oss i ”happy baby” pose, men jag trodde att hon sa ”happy beaver”, så jag ligger och funderar ”vilka roliga namn de har i yogan”. Ja tänkte jag vidare, klart beavern är happy liksom får ligga där och lufta sig. Hahaha!! Min vän kan inte göra ”happy baby” utan att tänka på det och börja skratta för sig själv.

I helgen har jag varit på yogautbildning med ett härligt gäng. Vår lärare sa att när vi gör rotlås (du kniper ihop anus och könsdelarna) så ska du känna en pirrande känsla i underlivet. En sensation som han uttryckte det. Då hör jag från underbara Camilla som ligger bredvid. ”Fan det är stendött därnere”. Asgarv!!

Ta inte livet för allvarligt, det blir inte roligare än vad man gör sig.

Kram,

Jenny Ström

Share

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.