Smoothies och annat smått och gott

Jag har aldrig bantat, gått på diet eller provat kortsiktiga lösningar för att gå ner i vikt. Jag har ätit regelbundet, ibland för mycket och vissa dagar för lite men jag har alltid strävat efter en hälsosam och näringsrik mat. Jag har unnat mig godis, glass, fikabröd och vin när jag tillåtit det. INTE alltid när jag varit sugen. Jag kör ”bra” mat, äter 3 ggr om dagen och får i mig mellis 70% av tiden och 30% unnar jag mig. Jag vet att min kropp vill ha lite olika beroende på vart i månaden jag befinner mig. Jag vet att jag plufsar till mig när jag ska ha mens och bara måste ha rostade rågkusar till frukost, gärna med ost och marmelad. Då äter jag det i några dagar, sen är det stopp.

Jag märker att när jag drar ner på kolhydrater så blir jag fastare i kroppen och mitt humör blir bättre. Jag får heller inga pirrningar i nervsystemet som jag annars kan få i och med min MS.

Jag äter aldrig något annat än vad jag, eller min man, serverar till middag. Är det pasta så tar jag mindre lite pasta och mer protein och grönsaker istället.

Jag frossar i grönsaker och njuter av en frukt om dagen.

Ibland är det bra att stanna upp och fundera hur man förhåller sig till mat och vad man vill/kan ändra på.

Att alltid ha med sig vatten och något mellanmål i väskan är bra så att du slipper blodsocker sjunk och trötthet framåt eftermiddagen.

Flera av er har efterfrågat recept på smoothies så här kommer ett par stycken.

Min favorit, en antiinflammatorisk och stärkande smoothie

2dl morotsjuice

En näve jordgubbar

En näve färsk spenat

En bit riven färsk ingefära

En bit riven färsk gurkmeja (eller på burk)

En halv lime (eller efter smak)

Mumsig frukost smoothie

2 dl Sojamjölk

½ banan

Bär efter smak

Limejuice

Enjoy!

Kram Jenny Ström

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.