Teamplayer?

Jag är så glad och tacksam att jag som liten var med i en lagsport. Jag spelade fotboll från det att jag var 5 år upp till 20 års ålder. Den glädje och ”jävlar anamma” jag fått med mig därifrån är obetalbar.
Jag lärde mig också betydelsen av att var med i ett lag, att känna sig behövd, sedd, och att ”Du” är viktig för lagets skull. Jag visste precis min plats, vad som förväntades av mig och vad jag kunde förvänta mig av min medspelare. Vi hade en tydlig ledare, lagledaren, som drev, inspirerade, motiverade oss till våra mål. Vi hade tydliga delmål och vi visste hur det skulle kännas att må dessa mål. Vi arbetade i glädje! Tänk om alla arbetsplatser arbetade lika.

En tydlig ledare som vågar vara just ledare. Som får de anställda att känna sig behövda, att få varje individ att förstå hur viktig den personen är för företaget. Att jobba mot bestämda mål och att fira när de är nåda. Att få teamet att jobba tillsammans, peppa, motivera varandra och fram för allt att ha kul!

Som mittfältare visste jag att jag hade backarna som stöd bakom mig men som även kom fram och hjälpte till framåt när det behövdes. Jag hade alltid understöd, och jag visste att forwarden sprang som en galning för att leverera, och det kändes tryggt att veta att målvakten var som en klippa därbak. Lagledaren var oftast tyst på sidan, förutom sina heja-rop, han hade redan instruerat oss tydligt och vi visste exakt vår uppgift. Det kände väldigt bra!

Vi förstod även att mittfältaren var tvungen att hoppa in som målvakt ibland, för att målvakten var sjuk. Vi visste att det skulle funka en gång, kanske två men helt orimligt på lång sikt. Då skulle vi inte kunna leverera och nå våra mål – likväl som ett företag inte kan förvänta sig att det skall fungera med nödutryckningar och brandsläckningar hela tiden. Att låta en person göra någon annans arbete är en ohållbar strategi.

Återigen, tänk om alla arbetsplatser arbetade så som ett lag.

Jag ser min familj som ett litet fotbollslag. Alla ska känna sig behövda, sedda och veta att de är betydelsefulla.

Kram, J

Share

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.