5 rutiner för enklare vardag

5 enkla rutiner som boostar kropp och själ

Vilka härliga sensommardagar vi har. Jag passar på att vara ute mycket och boosta mig med solljus och energi. Minnena från sommaren har jag lagt i en fin ask som jag kommer ta fram i höst och vinter när det är mörkt och murrigt.

Här kommer några tips till dig som vill ha mer energi och känna dig piggare. Jag lever enligt dessa rutiner och de får mig verkligen att få mer energi och göra bättre val. Att starta dagen lugnt och väcka kroppen med stretch/yoga och meditativa andetag gör att jag tonar in mitt mindset för dagen. Det gör att jag gör mina val och prioriteringar utifrån min inre kompass, min magkänsla. Inre välmående leder in sin tur att jag väljer sund mat och värjer mig för dåliga matvanor. Känns inte värt att slänga i sig något bara för att man måste äta utan maten jag äter ska vara energirik och hälsosam. 

  1. Börja dagen med yoga/stretch/andetag. Behöver inte vara länge utan 15 minuter räcker – och det hinner alla. 
  2. Hälsosam frukost. Viktigaste målet på dagen tycker jag. Min ser ut så här: naturell yougurt med nyttig musli och massa hallon, ett ägg, ingefära & citron dryck och kaffe. 
  3. Vardagsmotion är den viktigaste motionen. Rör på dig så mycket du kan, gärna minst 30 minuter per dag där du väljer promenad, cykel eller löpning.
  4. Ät mer grönt. Börja med att lägga till massor med grönt av olika slag. Inte bara sallad utan använd det som är i säsong. Lägg till böner, kål och frön. Mumsigt och nyttigt! Du kommer äta mindre av den mat som du annars skulle glupska i dig och kanske på sikt börjar du välja lite bättre kost.
  5. Sömn är A o O för ditt välmående. Ett tips är att lägga sig tidigare än vanligt så du ger kroppen extra tid för nedvarvning. Du kommer att känna dig mer utvilad och klarare i knoppen. Dessutom kommer det vara lättare att komma upp på morgonen för din morgonyoga.

Namaste,
Jenny

Share

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.