Yoga och bli en bättre löpare!

I går drog jag ut och sprang. Det var ett par veckor sedan jag sprang sist och jag har inte sprungit regelbundet alls på sista tiden. Trots mitt uppehåll var känslan magisk! Jag sprang min runda på 7km utan att stanna. Steg efter steg flög jag fram. Kroppen svarade och var stark. Jag upplevde ett lyft från höften, stark och stabil. Höften öppnades upp och jag fick ett bättre, längre löpsteg. Bättre rörlighet i framför allt hamstrings och höfter underlättar ett längre löpsteg. Stark och stolt hållning. Stark core. Hela jag kände mig hög och euforisk! Backarna var piece of cake, jag såg fram emot dem, kände hur jag växlade ner, gasade och sprang uppför med lätta steg. Wow!

Jag sprang uppför den sista långa backen till vårt hus med ett leende på läpparna, nästan skrattade. Så kändes det i kroppen. De som såg mig måste ha trott att det gick i brallan på mig eller så. För sånt kan ju hända – men det är en annan historia 🙂

Jag vet att det är yogan som fått mig till en bättre löpare. Den inre styrkan jag byggt upp, uthålligheten i musklerna och framför allt rörligheten i hela min kropp. Återhämtningen har blivit bättre, jag får inte lika ont i musklerna dagen efter ett pass som tidigare. Jag har ett ännu bättre fokus och mindset nu än tidigare.

Löpare får ofta stela muskler, vilket leder till att muskeln inte kan prestera på topp. Yoga stretchar och förlänger musklerna och ger ökad rörlighet i lederna. Ett yogapass ökar flexibiliteten i löparmusklerna och vävnader: höftböjare, hamstrings, fotleder och lår. Yogans långa, djupa andetag och andningsövningar förbättrar syreupptagningsförmågan, vilket gör dig mer uthållig i din löpning. Yogan stärker även din mentala uthållighet genom att arbeta med långa djupa andetaget och fokus.

Namasté!

Kram,

Jenny Ström

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.